Scurt interviu cu DeliveringLife la 12,5 ore dupa Petrecerea de Pietoni

_MG_8835

Ce a fost misto la Petrecerea de Pietoni de ieri?
Cel mai frumos lucru la petrecerea de ieri au fost participantii. Multi au fost surprinsi pe strada de eveniment si au ales sa iasa din “filmul” lor din acel moment si sa petreaca alaturi de noi. Era incredibil cum oamenii nu doar se opreau, ci intrau in petrecerea noastra.

De ce credeti ca a iesit mai bine ca celelalte petreceri?
Nu le putem compara, as spune ca a iesit altfel si acest altfel ii apartine lui… Barbarossa. Barbarossa sunt cei care au cantat la tobe ritmuri de samba tot timpul petrecerii. Ei ai fost cei care au facut atmosfera. Pur si simplu, daca treceai pe acolo, nu puteai sa o faci fara sa dansezi.

Ce e Petrecerea de Pietoni si de unde ideea?
Imi aduc aminte perfect ca Vlad a adus Petrecerea de Pietoni in discutie inca de la primele intalniri ale echipei DeliveringLife si ne-a entuziasmat pe toti. Vlad este unul dintre cei care au fost de la inceputurile DeliveringLife.

Screen Shot 2013-05-23 at 11.09.12 AM

Vlad e din Constanta?
Nu, de ce ma intrebati?

Am aflat ca in Constanta a avut loc simultan cu cea din Bucuresti o alta Petrecere de Pietoni.
Da, asa este Daniela (stiu, nici eu nu stiam cine e Daniela) a sunat la centrala DeliveringLife si a spus ca ii place ideea de a face o petrecere de pietoni fiindca, si aici va rog sa luati aminte la ce va marturisesc, fiindca si ea este om insa nu ca oricine, este un om care vrea sa isi traiasca viata cu bucurie si sa fie acolo, in viata ei, prezenta. Asa ca am vorbit, i-am spus care este reteta secreta a petrecerii de pietoni (apropo, pe grupul de discutii de pe Facebook – DeliveringLife vom publica versiunea V2.0 a retetei) si a avut curajul sa incerce, desi habar nu avea cine o sa vina la petrecere, daca o sa danseze lumea, daca nu cumva o sa fie singura acolo cu casetofonul si poate lumea o sa rada de ea etc. Si cum viata vine cu rele si bune, au aparut niste probleme si Daniela nu mai putea insa, a rugat-o pe Cristina (stiu, nici eu nu stiam cine e Cristina) care a aflat cu o zi inainte de petrecere ca “are sansa” sa organizeze o petrecere pe trecerea de pietoni :-). Zis si facut, BRAVO, Constanta! (PS Daniela a reusit si ea sa vina in ultimul moment :-))

Cine era tipul ala cu Pancarta de la petrecerea din Bucuresti?
Screen Shot 2013-05-23 at 10.59.19 AM
Andrei, El este din echipa de baza a DeliveringLife si este Master of Design. O sa il cunoasteti mai bine dupa ce o sa facem tricourile DeliveringLife – el este cel care le-a creat.

Care este explicatia stiintifica a Petrecerii de Pietoni?
Din punct de vedere stiintific, oamenii au treaba toata ziua. Si asta stim fiindca, chiar daca este destul de controversat, suntem si noi oameni. Si, da, traim in acelasi rahat ca toata lumea: nu am timp, nu am bani, ma streseaza o gramada de chestii, politicienii sunt de vina, m-am ingrasat, afaceristii care fura etc. Insa, dupa un studiu indelungat, am constatat urmatorul lucru, pe care va rog sa nu il faceti public, fiindca este secretul Petrecerii de Pietoni: secretul este ca noi suntem sursa tuturor problemelor noastre, noi suntem cei care dam o anumita valoare fiecarui lucru care ni se intampla in viata. Da, suntem influentati de familie, societate, vreme, educatie etc. Insa noi alegem valoarea fiecarui lucru din viata noastra. Ca exemplu l-as da pe, sa zicem, “Costica” al carui zi de nume a fost acum cateva zile si care era ieri la trecerea de pietoni. Tocmai plecase de la serviciu si trebuia sa ajunga repede acasa. Nu reusise sa termine treaba si seful lui care e un om foarte rau l-a certat si l-a ameninta ca il da afara. Acasa trebuie sa ajunga repede caci are un al doilea job ca sa mai castige niste bani pentru vacanta de vara care o sa fie foarte misto. Dar pana atunci trebuie sa indure tot rahatul asta. E, ce sa mai zic, s-a oprit asteptand sa se faca verde si, la naiba, se facuse rosu tocmai cand sa treaca strada … of acum asteapta si cate masini si ce fete au oamenii astia, soferii si … inca e rosu si ce aglomeratie, of! Hai, e VERDE in sfarsit. Si cand sa treaca Costica … incepe o muzica, chiar niste oameni bat la tobe. Oau, ce ritm, ce misto! Costica a inceput sa treaca strada … da ce, putea sa mearga?! Atata veselie si ritm, pana la urma si-a zis Costica, stii ceva decat sa trec strada cu problemele mele, mai bine trec strada dansand. Cam asta e Petrecerea de Pietoni.

Bine, dar stim toti ca cu o floare nu se face primavara…
Da, corect, ce vorba “inteleapta” din categoria “nu te mai bucura asa ca oricum o sa iti fie si rau intr-o zi”. Ce reporter varza, dar sa revenim la Costel. Dupa ce a trecut strada si a plecat spre casa a revenit usor, usor in filmul din viata lui, ca fiecare dintre noi de altfel, INSA Costica tocmai a inteles ceva si anume ca isi poate schimba starea intr-o secunda si ca este foarte usor, este ALEGEREA LUI. Si si-a mai dat seama ca atunci cand trece strada este TIMPUL LUI LIBER si ca poate face ce vrea, poate sta cu gandurile lui negre sau le poate schimba, Costel poate sa fie PREZENT la acel moment din viata lui, la trecutul strazii. Costel poate sa fie acolo cu atmosfera pe care noi am facut-o, in contextul pe care l-am creat pentru ca fiecare trecator sa aiba posibilitatea sa intre in jocul nostru, sa se bucure! Unii aleg sa intre, altii nu (inca). Si jocul nostru continua pe 26 mai, adica duminica de la ora 14:00, in fata Cercului Militar pe Calea victoriei cu o bataie cu apa.

 

Costel, tu vii?

_MG_0176