Interviu la putin timp dupa Scaldatul Urban

Cum de va vin atatea idei de evenimente?
Pai asta nu este o idee noua. Este a treia bataie cu apa pe care o facem.

Incredibil, ati mai facut-o de doua ori pana acum? Unde, cand?
Anul trecut la Roaba de Cultura.

Screen Shot 2013-05-26 at 8.31.53 PM

Iar ati avut muzica live la eveniment, nu?
Da, cei de la Barbarossa Samba Group ne-au incantat iarasi cu ritmul lor de samba. Sunt geniali in a face atmosfera.

Am auzit interviul dumneavoastra la radio Guerrilla. Unde il pot asculta inca o data fiindca mi-a placut foarte mult?
Din pacate, i-am sunat dupa interviu, insa taman acea emisiune nu e inregistrata. Deci nu am cum sa vi-l pun la dispozitie.

Atunci poate va mai intreb eu despre udatul urban. De ce tocmai asa ceva?
In primul rand, este ca la fiecare eveniment al nostru, o propunere pe care o facem oamenilor. O propunere de a iesi din povestea lor din acel moment si de a se juca, de a fi prezenti la ei in acel moment. Noi ne jucam foarte mult cand eram mici, apoi cu cat am crescut cu atat ne-am jucat mai putin si am devenit oameni cu “judecati mature”. In joaca nu existau retineri. Cand ne jucam, suntem conectati cu noi insine si aveam acces la resursele noastre fara nicio opreliste cum sunt cele generate de educatie, societate, familie (“Mi-e rusine!”, “Ce o sa creada lumea?” sau “Sunt o doamna, cum sa fac eu asa ceva?” sau Am 30 de ani si sunt tata, nu se cade sa fac una ca asta.”). Cand te joci, te cunosti si te descoperi, daca ai disponibilitatea sa te observi. De aceea le si propunem oamenilor sa se joace, pentru ca asa se pot cunoaste pe ei si pe ceilalti mult mai bine.

Si cum a decurs stropitul cu apa?
E, de data asta, i-am adaugat si o noua semnificatie. Planul era sa ii impartim pe participanti in doua echipe care sa aiba fiecare cate un sef, sa impartim sticlele in doua mormane si la START sa se repeada fiecare echipa la sticlele ei si sa inceapa sa le goleasca stropindu-i pe ceilalti. Dupa ce terminai sticla, o puneai in sacul echipei tale si mai luai una. Cei care terminau primii sticlele erau felicitati si apoi primeau tricouri cu DeliveringLife. Apoi ii chemam pe cei care pierdusera si primeau si ei la fel ca ceilalti tricouri si asta pentru vrem sa aratam ca traim intr-o societate bazata pe competitie si, desi pare ca numai prin competitie se bat recorduri si se depasesc limite, este fals.

Competitia pare un spatiu al excelentei si al performantei, insa are o mare BUBA. In competitii exista un singur castigator si toti ceilalti sunt oameni care au ratat putin sau care au pierdut “detasat”. Toti ceilalti sunt oameni frustrati si mai este ceva ce va rog sa nu mai spuneti: de cele mai multe ori chiar si antrenorul ii spune castigatorului “Bravo, ai castigat dar stii ca se putea mai bine”. Asta este, din pacate, de cele mai multe ori rezultatul competitiei. Cum ar fi ca in scoala sa nu afli la nesfarsit ca esti bun, dar Ionescu e mai bun decat tine?! Cum ar fi sa crestem intr-un spatiu in care “ni se permite” sa fim fiecare dintre noi diferiti si sa ne dezvoltam calitatile cere ne fac sa fim diferiti, sa avem fiecare parerea noastra si nu sa ne fortam sa invatam pe dinafara ce a vrut poetul sa spuna :-)?! Mi s-a intamplat de curand sa primesc o recomandare de o carte de la un bun amic. M-am surprins cateva secunde mai tarziu, scriindu-i inapoi ca ma bucur pentru el ca a ajuns la cartea aceea, dar eu am fumat-o demult. Va dati seama cat de adanc este sentimentul de concurenta in sangele unora, la mine cred ca si globulele rosii sunt in competitie intre ele. La tine cum e?

Screen Shot 2013-05-26 at 8.24.39 PM

Si cum a iesit la bataia cu apa chestia cu competitia?
La evenimentele DeliveringLife vin “din pacate” oameni deschisi si oameni care au trecut de multe bariere interioare. Cand am chemat capitanul echipei castigatoare, mi-a spus ca ei nu au castigat, au casticgat toti ca s-au simtit bine si ca de-abia asteapta stropitul de pe 1 iunie din Parcul Izvor, de la ora 18:00.

Aaaa, mai faceti unul?
Da, pe acela o sa il facem cu cei de la Incubator 107 si o sa fie o mega stropeala!!!

Va multumesc pentru interviu. Sunteti cei mai tari!
Multumesc, insa nu pot sa primesc complimentul pentru ca tocmai am spus ca nu exista “cei mai…”. Suntem, insa, foarte frumosi in ceea ce facem fiindca o facem dim placere si din pasiune.